Er du stresset? Så kan massage være løsningen

Mange besøger en massør, hvis de har ømme muskler eller sportsskader, altså hvis der er et fysisk problem, som skal fixes. Men massage kan også påvirke den psykiske velvære, og være et rigtigt godt middel mod stress.

Når vi er stressede, producerer kroppen ekstra kortisol, som giver os uro og søvnproblemer, og langsomt nedbryder vores immunforsvar. Berøring i form af massage sænker koncentrationen af kortisol og stimulerer kroppens egen produktion af oxytocin, dopamin og serotonin, stoffer som forbindes med følelser af lykke og veltilpashed.

En ayurvedisk massage beroliger nervesystemet og det hormonelle system. Den hjælper med at fjerne affaldsstoffer fra dine væv i kroppen, berolige sindet og forbedre din immunfunktion. Det er en blid massage med lange rolige strøg og en stor mængde varm olie, som virker afstressende og healende for kroppen.

Ayurveda handler om at leve et sundt liv med harmoni mellem krop og sind. Ayurveda, som betyder ”livets videnskab”, er en indisk livsfilosofi og behandlingsform, som har været praktiseret i tusinder af år, og som omfatter behandlinger inden for bl.a. kost, massage, yoga og meditation.

Henrik er vores Ayurvediske massør i Yogimind.

- Yogimind - thumbnail Melissa 2 massage - Er du stresset? Så kan massage være løsningen